A Wulfskara logója
A Wulfskara logója

Reális önvédelem a mindennapokban

Kép a Taijutsu-ról

Edzéseinkről

Önvédelmi képzésünk alapjait a japán Chiba tartományban található és máig is működő, évszázados múltra visszatekintő dojó tanításaiból, a Ninjutsuból merítjük.

Fontos megjegyezni, hogy a Ninjutsu alapjainak minőségi elsajátítása készségszinten rendkívül fontos. Ezeréves, napjainkban is okkal használt fortélyok ezek, melyek a lehető legjobb kiindulópontot szolgáltatják a későbbi fejlődéshez.

Először megtanítunk egy olyan univerzális mozgáskultúrára, amit fizikai adottságaidtól függetlenül jól fogsz tudni használni szélsőséges vagy hétköznapi helyzetekben egyaránt. (például: lépcsőn való megbotlás; jeges járdán való elcsúszás)

Az első pár esztendő jellemzően a pusztakezes önvédelem jegyében telik. Fejlődésedet folyamatosan figyeljük; az idő elérkeztével pedig vizsgákon tehetsz tanúbizonyságot tudásod meglétéről. Ezek sikerrel való teljesítése után új rangot kapsz és magasabb szinten folytathatod tovább az utad.

Később, az alapok készségszintű elsajátításával lehetőség nyílik a szabadabb és kötetlenebb, kreatívabb mozdulatsorok érzésből történő, folyamatos végrehajtására.
Előkerülnek a hideg és meleg eszközök, mint például a kard (ninjato), a cséphadaró (nunchaku), a kés (tanto), a pisztoly vagy a puska. Ekkor nyílik lehetőség a teljes fizikai és mentális areználod kiteljesedésére, melynek elsajátítása és csiszolása (döntésedtől függően) egy egész életen átívelő feladat is lehet.

Programjainkról

Teremben szoktunk edzeni, ám a Wulfskara esetében az élet nem áll meg a Dojo falain kívül sem: minden évszakra jut egy-két különleges program. Az ezeken való részvétel ugyan nem kötelező, de a fejlődésed ütemének tartása végett erősen ajánlott.

Az első és legfontosabb, hogy minden tanévet táborozással zárunk. Ez azt jelenti, hogy az erdő közepén sátorozva, minden felesleges, zavaró tényezőt kizárva gyakorolunk pirkadattól-alkonyatig. Ilyenkor alkalmunk nyílik a tanév során elsajátított túlélési praktikák környezetbe való átületésére és tökéletesítésére. A tábor végén mindenkinek lehetősége van a rangjának megfelelő tudását bemutatni egy vizsga keretében.

Különböző hazai és nemzetközi előadásokon, szemináriumokon, rendezvényeken is részt veszünk.

Nagyon fontos leszögezni, hogy iskolánk tagjai semmilyen hivatalos vagy nem hivatalos küzdősport versenyen nem indulhatnak.

Kép a táborról

Iskolánk azon tanulói számára, akiknek a tudásuk, szellemi és fizikai képességük az elvárásoknak megfelelnek és rendelkeznek Lenkey Zsolt Shidoshi engedélyével, lehetőségük van elutazni Japánba, hogy részt vegyenek a központi Bujinkan Honbu Dojó edzésein, önköltségen. Tapasztalatunk szerint semmi nem fogható az ott található szellemi és lelki gazdagsághoz, ám ennek megélése és megértése egy magas szintű tudás meglétét követeli meg, melyet hosszú évek során lehet csak elsajátítani.

"Nem egyetlen ellenféllel harcolsz, hanem az ismeretlennel."
- Hatsumi Masaaki Soke

Kapcsolat

+36 70 424 8221


info@wulfskara.hu


@wulfskara

A Wulfskara az AZUMA Rekreációs Életmód és Szabadidősport Egyesület önvédelmi szakosztályaként működik.

A Wulfskara szakosztály egy Japánban bejegyzett, a központi Bujinkan Honbu Dojo szervezetébe tartózó iskola.

A Wulfskara logó és név használatára az 1997. évi védjegyek és földrajzi árujelzők oltalmáról szóló XI. törvénycikkely érvényes.

#önvédelem

#közelharc

#ninjutsu

#taijutsu

#harcos

#japán

#harcművészet

A weboldalt szerkesztette és dizájnolta: Dömösi Gábor